Hauzenberger.seUtflykter

Alhambra Casa de la Ermita Guadalest Sierra Nevada
Alhambra vid Granada, ca 340 km från Torrevieja
Alhambra är ett stort borg- och palatsområde vid den sydspanska staden Granada. Borgen är belägen på en höjd med utsikt över Sierra Nevada. Den uppfördes av morerna från 1250-talet till 1300-talets slut och är en unikt bevarad byggnad inom västlig islamisk arkitektur. Alhambra var det viktigaste politiska och aristokratiska centret i morernas rike. Boka inträde i förväg på deras hemsida för att slippa långa väntetider, klicka på rubriken för att komma dit.
Vingård Casa de la Ermita, Jumilla, ca 125 km från Torrevieja
Gården är från 1999 och framställer unga Jumilla viner, en av de första vingårdarna i Murcia regionen. Öppet måndag-lördag 10.00-18.00 sön-helgdagar 10.00-14.00. Visning med vinprovning varje heltimme. Boka i förväg, se deras hemsida genom att klicka på rubriken.
Guadalest, ca 135 km från Torrevieja
Några mil upp mot bergen från det pulserande Benidorm finns en fanstastisk klättrande stenborg. Denna by är en av Spaniens mest besökta turistmål. Här lever människor som de i genarationer gjort, samtidigt som turister besöker platsen. Du kan ta en glass och äta under träden, butiker är inbyggda i stenborgen där du kan köpa hantverk eller souvernirer, det serveras paella i en uråldrig restaurang där bybor samlar sin familj och äter en gemensam måltid med dig. Borgen slingar sig runt en klippa och det finns fantastiska vyer med turkost vatten, citronlundar och djupa dalar.
Sierra Nevada, ca 30 km från Alhambra/Granada
Om ni besöker Alhambra och har tid över, passa på att ta en tur upp på Sierra Nevada. Sierra Nevada är mycket mer än bara en skidort, det är framförallt en nationalpark. Det skyddade området är på 86 208 hektar (862 kvadratkilometer). Här finns bergstoppar, floder, sjöar och en unik flora och fauna. Området är ett populärt utflyktsmål året om, inte minst på sommaren då det behagliga klimatet lockar till långa vandringsturer. Ta liften högre upp och upplev den fantastiska utsikten. Liften stänger för nedfärd ca 17.00